Δημοσκοπήσεις:... ....Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Ν.Δ στο 30,4%, ΠΑΣΟΚ 35%, ΚΚΕ 7,4%, ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ΛΑΟΣ 3,8 %
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

Μόναχο 19.01.2009

 

 

 

Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

 

Έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και με ανοιχτά πολλά μέτωπα, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής και την Pablic issue το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται της Ν.Δ., ωστόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αυξάνει συνεχώς την διαφορά του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, ο Κ. Καραμανλής προηγείται 9 μονάδες του Γ. Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που διαψεύδει η κυβέρνηση, πυροδοτήθηκαν μετά τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες συνέδεσαν την προεδρική εκλογή του Μαρτίου του 2010 με τις πολιτικές εξελίξεις. O γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σε συνέντευξή του στη "Real News" επαναλαμβάνει ότι δεν βλέπει εκλογές πριν το 2010 και τάσσεται υπέρ της επανεκλογής Παπούλια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Ελεύθερο Τύπο. Ναι στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ λέει σε συνέντευξή του στην Real News ο Λεωνίδας Κύρκος.

 

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για τον Τύπο της Κυριακής οκτώ στους 10 πολίτες τάσσονται υπέρ της επανεκλογής του κ. Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την πρόταση Ρέππα πρώτα εκλογές και μετά επανεκλογή Προέδρου.

 

Καταθέστε τις απόψεις σας πατώντας 

Kommentare

Διαβάστε περισσότερα πατώντας

mehr lesen

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Ν.Δ.33% ΠΑΣΟΚ 38%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΛΑΟΣ 5,5% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4%. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής και την εταιρεία ΜΑΡΚ, στο 4,6% από 5,2% είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, με την Ν.Δ στο 30,4%, ΠΑΣΟΚ 35%, ΚΚΕ 7,4%, ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ΛΑΟΣ 3,8 %.

 

Στην γραμμή Ρέππα ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην ΝΕΤ και στην εκπομπή "ΑΛΛΗ ΟΨΗ" συνδέει την προσφυγή στις κάλπες με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δείχνει την Χαριλάου Τρικούπη ότι βρίσκεται πίσω από αυτά. Την Δευτέρα στην βουλή θα συζητηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπαίδι.

 

Για μικροπολιτική κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σε συνέντευξή του στη "Real News" και επαναλαμβάνει ότι δεν βλέπει εκλογές πριν το 2010, ενώ τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του κ. Παπούλια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον "Ελεύθερο Τύπο", που αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αστάθειας. Ακόμα σημειώνει ότι η πολιτική συγκυρία αλλάζει και μαζί της η καταγραφή των δημοσκοπήσεων και εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

 

Βέβαιος ότι θα γίνουν πρόωρες, ίσως και πριν το Πάσχα, δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην "Καθημερινή" και προσθέτει ότι είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει εκλογές το 2010 αν δεν γίνουν νωρίτερα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί το ΣΥΡΙΖΑ σε μία πρόσκαιρη συμφωνία για την από κοινού διακυβέρνηση της χώρας.

 

Αντίθετοι με την πρόταση του Δημήτρη Ρέππα που προτείνει να μην συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και στην συνέχεια να γίνει η εκλογή για τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα τάσσεται η πλειονότητα των ελλήνων πολιτών.

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και την MRB: Το 52,2% διαφωνεί ,ενώ συμφωνεί το 32,2%. Οι θετικές γνώμες για τον Κάρολο Παπούλια συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά φτάνοντας το 82,4% και το 77,% επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Παπούλια στο ανώτατο αξίωμα.

 

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κυριάκος Βελόπουλος, να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, το Σάββατο δήλωσε: "Θριαμβολογούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα "βλέποντας" το καθένα τις δημοσκοπήσεις, ως ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο, κατά πως τους βολεύει. Πάντως η ψαλίδα κλείνει και τα ποσοστά τους πέφτουν! Συγχαρητήρια λοιπόν, γιατί το άθροισμα των ποσοστών τους, σε 5 χρόνια έπεσε από το 80% στο 60%, αποδεικνύοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο διαφορετικά κόμματα, αλλά με την ίδια πολιτική, που είναι και αντιλαϊκή και αντιαναπτυξιακή".

 

Για μικροπολιτική κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σε συνέντευξή του στη "Real News" και επαναλαμβάνει ότι δεν βλέπει εκλογές πριν το 2010, ενώ τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του κ. Παπούλια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Ελεύθερο Τύπο, που αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αστάθειας. Ακόμα σημειώνει ότι η πολιτική συγκυρία αλλάζει και μαζί της η καταγραφή των δημοσκοπήσεων και εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Βέβαιος ότι θα γίνουν πρόωρες, ίσως και πριν το Πάσχα, δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Καθημερινή και προσθέτει ότι είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει εκλογές το 2010 αν δεν γίνουν νωρίτερα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί το ΣΥΡΙΖΑ σε μία πρόσκαιρη συμφωνία για την από κοινού διακυβέρνηση της χώρας.

 

Συγνώμη Βουλγαράκη στο "ΒΗΜΑ"

"Συγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ" ζήτησε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής αν με τη συμπεριφορά του τους πλήγωσε και τους έκανε να αισθανθούν άσχημα, ενώ τονίζει ότι η μεγαλύτερη τιμωρία είναι ότι αισθάνθηκε πως η παράταξη είχε κόστος εξαιτίας του. Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει ότι η παραίτησή του από την κυβέρνηση δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και άλλωστε, όπως αναφέρει, "δεν παραιτήθηκα γι αυτό". Και προσθέτει ότι δεν έχει πάει ποτέ στο Βατοπέδιο, ούτε καν στο Άγιο Όρος.

Παραδέχεται ότι παραγνώρισε ότι "σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ένας πολιτικός δεν μπορεί να προκαλεί τους πολίτες με επιλογές lifestyle". Ενώ θεωρεί ότι ήταν λάθος του η φράση "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", καθώς ανγνωρίζει ότι "οι νόμοι δεν καλύπτουν όλα τα θέματα ηθικής".

Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ διότι, όπως αναφέρει, τον περιέλαβε στον κατάλογο για την Προανακριτική διότι τον έχει στοχοποιήσει πολιτικά και διότι δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης, αλλά μόνο για μικροκομματικά οφέλη.

Ο κ. Βουλγαράκης διαψεύδει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την Α΄ Αθήνας, τνίζοντας ότι "θα είμαι παρών, όπως ήμουν πάντα".

 

Λ. Κύρκος στη "Real News": Ναι στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΣΥΝ

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ Λεωνίδας Κύρκος, τάσσεται υπέρ της συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)" τα οποία θα είναι ανοιχτά σε συνεργασία "με όποιον θα ήθελε να προσχωρήσει. Ωστόσο ο κ. Κύρκος θέτει πέντε ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις πριν τη συνεργασία, με σημαντικότερο εξ αυτών το ερώτημα αν "οι ενδεχόμενοι συμμέτοχοι στη συνεργασία, θέλουν πραγματικά να γίνει και να πετύχει". Η απάντηση, όπως αναφέρει, πρέπει να δοθεί με ένα "ναι, ή όχι".

 

Ο κ. Κύρκος απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν ο κ. Παπανδρέου είναι ειλικρινής όταν προτείνει συνεργασία και σε όσους έχουν επιφυλάξεις απαντά με μια αγγλική παροιμία, σύμφωνα με την οποία" αν θες να μάθεις τι σόϊ είναι αυτή η πουτίγκα πρέπει να τη δοκιμάσεις". Εκτιμά ότι η χώρα δεν πηγαίνει καθόλου καλά και αναφέρει ότι "ο ορίζοντας είναι πολύ σκοτεινός". Εκφράζει την ανησυχία του τόσο για την εσωτερική κατάσταση όσο και για τα εξωτερικά θέματα.

Προβλέπει ότι η εξέγερση των νέων, το προηγούμενο διάστημα, "είναι προάγγελος μεγάλων εσωτερικών εντάσεων" και αναφέρει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ αναμένει να ακολουθήσουν και οι εργάτες. Τάσσεται σαφώς κατά της βίας τονίζοντας ότι "πρέπει να φράξουμε το δρόμο του αίματος" και χρησιμοποιεί μια βαριά έκφραση για όσους πράττουν αντίθετα. "Κατάρα σε όποιον ενεργήσει διαφορετικά", αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά. Ο κ. Κύρκος θεωρεί ότι το πιο επαναστατικό και προχωρημένο σύνθημα είναι "Ζήτω η Δημοκρατία, κάτω η τρομοκρατία". Θεωρεί επίσης ότι ο ΣΥΝ έκανε λάθη, το τελευταίο διάστημα, τα οποία "αλλοίωσαν την εικόνα συνεπούς κόμματος που είχαμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια".

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

Kommentar schreiben

Kommentare: 0