Προϊστορία

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΒΑΥΑΡΙΑΣ                                   

                                     

                                     Μόναχο, 30.10.2005

                                     Αρ. Πρωτ.: 26_2005

 

 

 

 

 

 

 

Προϊστορία

 

Τα τελευταία 35 χρόνια ο Ελληνισμός έχει καταφέρει τη διατήρηση Ελληνικών Σχολείων στην Βαυαρία. Στην καρδιά της Ευρώπης.

 

Η συνθήκες τα πρώτα χρόνια, βάναυσες με πολλές δυσκολίες. Το πιστεύω  όμως και η αγάπη των Ελλήνων της περιοχής ήταν τα πρώτα σημαντικά στοιχεία που στην ουσία έφεραν το χρίσμα της εδώ πολιτείας.

 

Στην Ελλάδα το δικτατορικό καθεστώς βλέποντας αυτές τις πρωτοβουλίες, σπεύδει να καπελώσει μαζί με την τότε εκκλησία τους αγώνες των γονέων, θέλοντας εξ ολοκλήρου την εκμετάλλευση αυτών των σχολείων για καθαρά δικτατορική προπαγάνδα.

 

Γονείς, Εκπαιδευτικοί και οι τότε οργανωμένες κομματικές οργανώσεις δίνουν τις δικές τους μάχες. Περιττό να αναφέρω το γεγονός ότι εκείνη την εποχή περνάνε  στα χέρια συνεργατών του τότε δικτατορικού καθεστώτος  μια Ελληνική Σχολική Μονάδα και εκκλησιαστικοί χώροι.

 

Η παροικία μας ταμπουρώνετε κι ενώ τα Σχολεία μας γεμίζουν με εκπαιδευτικούς απεσταλμένους της χούντας, ο Ελληνισμός της περιοχής είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει οργανωμένα το πρόβλημα  

Η αρχή όμως είχε γίνει  μιας και τα  Ελληνικά Σχολεία έχουν πάρει πλέων  σάρκα και οστά.

 

Η τρομοκρατία δεν μπορεί να επηρεάσει και να φοβίσει την παροικία μας που με αγώνες και προσωπικές θυσίες έχουν καταφέρει την καθιέρωση πλέον αυτών των Σχολικών Μονάδων.

................................

 

Πατήστε στο Neuer Dateidowlond

Προϊστορία
proistoria.doc
Microsoft Word Dokument 100.0 KB

Kommentar schreiben

Kommentare: 0