Αντιπολίτευση: Καμία αλλαγή

"Στον πάγκο οι Αλογοσκούφης, Λιάπης, Φώλιας και στο τερραίν Ντόρα, Σουφλιάς, οικογένεια Βαρβιτσιώτη.
Καμία πρόθεση για αλλαγή

Μόναχο 09.01.2009

 

Από την ΕΡΤ

 

Καμία πρόθεση για αλλαγή από την κυβέρνηση είναι η κοινή διαπίστωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια χώρα σε πολύ καλή κατάσταση και σύντομα θα την παραδώσει στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Η γγ του ΚΚΕ βλέπει πίσω από τον ανασχηματισμό την πρόθεση του κυρίου Καραμανλή να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται βέβαιος ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική σε όλους τους τομείς.


Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν πίσω τους 4,5 χρόνια θητείας, κρίνονται από το έργο τους και μάλιστα αυστηρά από τους πολίτες και όχι από προθέσεις που μπορεί να διατυπώνει ο πρωθυπουργός.

 

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου,τις σημερινές δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ παρέλαβε μία χώρα σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να την παραδώσει σύντομα στα πρόθυρα της κατάθλιψης. 

 

Καταθέστε τις απόψεις σας πατώντας  Kommentare

Διαβάστε περισσότερα πατώντας  mehr lesen

Το κλίμα για την κυβέρνηση στους πολίτες, είναι ένα κλίμα αποχώρησης πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν πείθει ότι μπορεί να κρατήσει για πολύ και ο πρωθυπουργός στις σημερινές του δηλώσεις δεν διατύπωσε καμία νέα πρόταση και δεν έδειξε καμία πρόθεση για σημαντική παρέμβαση σε οποιοδήποτε ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τη φράση του πρωθυπουργού ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ υπευθυνότητας και ανευθυνότητας, δίνοντας, όμως, το δικό του περιεχόμενο.

Ανευθυνότητα, ανέφερε, είναι, άλλα να λες και άλλα να κάνεις και να μην αναλαμβάνεις ποτέ τις ευθύνες σου. Υπευθυνότητα, πρόσθεσε, είναι να είσαι ειλικρινής, να έχεις όραμα για τη χώρα και να τηρείς τις δεσμεύσεις σου.

"Κανέναν δεν εξέπληξε ούτε η σημερινή αμετροέπεια του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Κανείς άλλωστε δεν περιμένει πια από το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει την αερολογία και να αρθρώσει υπεύθυνο πολιτικό λόγο, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και των πολιτών" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όχι στην πίστωση χρόνου που θέλει η κυβέρνηση λέει το ΚΚΕ

"Τον ανασχηματισμό τον κάνει κάθε φορά το κυβερνητικό κόμμα, όταν θέλει να δημιουργήσει στο λαό την εντύπωση ότι κάτι πάει να αλλάξει στην πολιτική του. Και κατά τη γνώμη μας ο κ. Καραμανλής θέλει να κερδίσει χρόνο - δεν ξέρω πότε θα κάνει τις εκλογές- αλλά θέλει να κερδίσει χρόνο, θέλει ενδεχομένως πίστωση χρόνου μέχρι να δοκιμάσει ο λαός τη νέα κυβέρνηση. Άρα πίστωση χρόνου ούτε μισό δευτερόλεπτο", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μπορεί οι υπουργοί να αλλάζουν , οι κυβερνητικές πολιτικές μένουν οι ίδιες λέει ο Συνασπισμός.

"Μία μέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με τον ίδιο ήδη ψηφισμένο Προϋπολογισμό, την ίδια αντίληψη και λογική. Αυτή όμως η πολιτική είναι που μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση, στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση", σχολίασε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο ΛΑΟΣ τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

"Στον πάγκο οι Αλογοσκούφης, Λιάπης, Φώλιας και στο τερραίν Ντόρα, Σουφλιάς, οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Ημέρες ευδαιμονίας για τον τόπο. Παροχές, αναβάθμιση, δουλειά, μείωση επιτοκίων, επιστροφή τόκων, παύση απεργιών και συλλαλητηρίων, επενδύσεις, φοροαπαλλαγές, κλείσιμο των εθνικών εκκρεμοτήτων επ' ωφελεία μας. Να' τανε και αλήθεια? Διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα".

Kommentar schreiben

Kommentare: 0