Οδηγός πλεύσης για το λύκειο

τους όρους μετάβασης από το Λύκειο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση τα δεδομένα του σχολικού έτους που μόλις άρχισε.
Οδηγός πλεύσης για το λύκειο

Οδηγός πλεύσης για το λύκειο

 

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές
για τις σπουδές τους στο λύκειο
και την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

του Χρήστου Κάτσικα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

 

Ο οδήγός πλεύσης για το Λύκειο και την Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ  με πολύ απλό, σαφή και παραστατικό τρόπο απαντά στις απορίες των 220 χιλιάδων μαθητών των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου και ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πρόγραμμα σπουδών, τη φοίτηση, τους όρους προαγωγής και απόλυσης, τους όρους μετάβασης από το Λύκειο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση τα δεδομένα του σχολικού έτους που μόλις άρχισε.

Εδώ οι μαθητές των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου θα μάθουν όλα όσα αφορούν τα μαθήματα, τις βαθμολογίες, τη σημασία του γραπτού βαθμού, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων, τα Επιστημονικά Επίπεδα και την κατάταξη των Σχολών και τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων.

Με τη βοήθεια του οδηγού οι μαθητές και οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου ξεναγούνται στον κόσμο των ειδικών μαθημάτων και των τμημάτων που απαιτούν πρακτικές δοκιμασίες ή προκαταρκτικές εξετάσεις ή παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, έτσι ώστε να μη βρεθούν απροετοίμαστοι μπροστά τους.

Παράλληλα θα μάθουν για τις «εξετάσεις ειδικών περιπτώσεων» αλλά και για το τι ισχύει για τους Ολυμπιονίκες ή τους Βαλκανιονίκες διαφόρων επιστημών.

 

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό.

του Χρήστου Κάτσικα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.doc
Microsoft Word Dokument 238.5 KB

Γράψτε μας τις απόψεις σας.

Kommentar schreiben

Kommentare: 0