Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα όταν διανύει το μέσο της θητείας
"Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα.

Μετά και τη νέα δημοσκόπηση

 

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

 
20/09/2008
 
 

 

 

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υψηλές οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στο πολιτικό θερμόμετρο, μετά και τη δεύτερη ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου δημοσκόπηση, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ζητούν από τον Πρωθυπουργό κινήσεις και πρωτοβουλίες για την αναστροφή της κατάστασης. Η κυβέρνηση, μέσω του Θόδωρου Ρουσόπουλου, διαμηνύει την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχει εξαγγείλει. "Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα. Η κυβέρνηση την επεδίωξε και την υπηρετεί με κάθε τρόπο", τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

Περί κυβερνητικής πολιτικής και ενδοκυβερνητικού κλίματος..

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η Κυβέρνηση κινείται στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι το τελευταίο εξάμηνο έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη Παιδεία, το Ασφαλιστικό, τα λιμάνια και την Ολυμπιακή.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ χαρακτήρισε φαντασιώσεις τις φήμες ότι ο κ. Καραμανλής θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σε ερώτηση για τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχεται, και αν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι ο "αρχιτέκτονας της επικοινωνιακής πολιτικής" της κυβέρνησης, δήλωσε πως δεν αποδέχεται το χαρακτηρισμό και ότι αναγνωρίζει πως έχει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. "Και ο δικός μου στρατηγικός στόχος συμπίπτει με το στρατηγικό στόχο όλων μας, ως υπουργών. Να επιτελέσουμε όσο καλύτερα γίνεται το έργο μας", τόνισε.

Και ο Υπουργός Οικονομίας, εξερχόμενος την Παρασκευή από το Προεδρικό Μέγαρο, κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα. "Συνεχίζω με συνέχεια και συνέπεια να κοιτάζω τα ουσιαστικά προβλήματα της οικονομίας και της χώρας, εκεί είναι σταθερά προσανατολισμένη η πολιτική της κυβέρνησης, στα ουσιαστικά προβλήματα, διότι εάν δε λύσουμε τα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες", είπε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα όταν διανύει το μέσο της θητείας της, είπε στη ΝΕΤ105.8, ο Μιλτιάδης Έβερτ.

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή σημείωσε πως υπάρχουν συμπεριφορές στελεχών που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα. "Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τα λεγόμενά του και πρέπει να πάει και στον καθρέφτη να πει αυτό που σας είπα προηγουμένως, ρε "μπας και ευθύνομαι και εγώ που είμαι 30 χρόνια στην πολιτική που έχει δημιουργηθεί το σκηνικό;" Δηλαδή μονίμως φταίνε οι άλλοι υπουργοί, "εσύ όταν είσαι υπουργός ή είσαι αρχιστελεχάρα ποτέ δεν έχεις φταίξιμο για την δημιουργία μιας πελατειακής σχέσης, για παράδειγμα και του ρουσφετιού που ταλανίζει ακόμα την ελληνική κοινωνία;", είπε σε συνέντευξή της.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά τις συνεχιζόμενες φωνές διαφοροποίησης, το σύνθημα που κυριαρχεί είναι στροφή στην δουλειά.

 

Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ

 

Την ίδια ώρα η ικανοποίηση για τα πρώτα θετικά δημοσκοπικά αποτελέσματα από το 2002, είναι έκδηλη, όμως οι τόνοι διαφέρουν.

"Η κρίση είναι κρίση διακυβέρνησης και επειδή ακούμε και διαβάζουμε διάφορα περί ανασχηματισμού, είναι σαφές ότι η κρίση δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα πολιτικής. Oι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής", σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Αποκαθηλώθηκε οριστικά το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ" δήλωσε στη ΝΕΤ ο Κώστας Σκανδαλίδης.

"Η ΝΔ, ιδιαίτερα στην τελευταία φάση, έχει επιβεβαιώσει πλήρως την αναξιότητα της, ως κυβέρνηση της χώρας. Ο λαός το αντιλαμβάνεται αυτό. Πρόχειρα μέτρα έρχονται, απλώς με εισπρακτικά και μόνο κριτήρια, να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση της οικονομίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Θα κοιτάζει τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, από’ δω και πέρα, η ΝΔ.", δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως βασική προτεραιότητα παραμένει η ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη. Παράλληλα φαίνεται πώς ανοίγει σιγά σιγά και η συζήτηση για την επιστροφή του Κώστα Σημίτη, με προσοχή όμως ώστε να μην δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας. Τα σενάρια επιστροφής του άρχισαν μετά τη δημόσια στήριξη που πρόσφερε ο πρώην πρωθυπουργός στα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Kommentar schreiben

Kommentare: 0